Prof.Dr. Necil Kütükçüler

 Prof.Dr.Necil Kütükçüler’in Özgeçmişi


Lise:
1977 de İzmir Bornova Anadolu Lisesinden okul birincisi olarak mezun olmuştur.

 

Tıp Fakültesi: 1983 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini birinci olarak bitirdi.

 

Mecburi hizmet: Eylül 1983-Eylül 1985 Samsun

 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimi: 1985-1989 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlamış ve ardından aynı bölümde başasitan olarak göreve başlamıştır. 15.6.1993 tarihine dek uzman hekim statüsünde çalışmıştır.

 

 Yurtdışı eğitimi-1: İngiltere’de, University of Newcastle upon Tyne, The Medical School‘da Honorary Research Associate konumunda ve transplantasyon immünolojisi alanında 1 yıl görev yapmıştır (Eylül 1991-Ekim 1992) (Prof.Dr.BK Shenton ile birlikte)

 

 

Yard.Doçentlik: 15.6.1993-27.10.1994 tarihleri arası Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında..

Bu dönemde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında Pediatrik İmmünoloji laboratuvarının ve ardından Pediatrik İmmünoloji Bilim Dalının kurulmasını sağlamıştır.

 

Doçentlik: 1994-2000 yılları arası Genel Pediatri Doçenti olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında görev yapmıştır.

 

Çocuk İmmünoloji Uzmanlığı: 1995

 

Profesörlük: 2000 yılından itibaren...

 

Yurtdışı eğitimi-2: Honorary research associate. Laboratory of human genetics of Infectious Disease, Pediatric Immunology and Hematology Unit, Necker Medical School, Paris, 2003 (3 ay) Prof.Dr. JL Casanova ile birlikte..

 

Muayenehane (özel çalışma) : 2005-2008 yılları arasında . Ekim 2008’de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi olması nedeniyle muayenehanesini kapatmıştır. Bu görevi Ekim 2011’de sona ermesinin ardından 2012 Ağustos’undan itibaren yeniden muayenehane çalışmalarına başlamıştır.

 

Başhekimlik : 12 Ekim 2008- 17 Ekim 2011 tarihleri arasında  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinin Başhekimlik görevini yapmıştır

 

 

Çocuk Romatoloji Uzmanlığı : 2011 yılından itibaren

 

Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanlığı: 2012 yılından itibaren..

 

Halen; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görevimi sürdürmektedir. 1993’de kuruluşundan bu yana   Pediatrik İmmünoloji Bilim Dalı başkanlığını yürütmektedir.

  

  

İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilmekte olan Prof.Dr.Necil Kütükçüler’in Pubmed’de yer alan uluslararası  dergilerde  yayınlanmış 129 adet yurtdışı araştırma ve makalesi  mevcuttur. Yurt içi Türkçe ve İngilizce dergilerde yayınlananlarla birlikte toplam 240 yayını vardır. Prof.Dr. Necil  Kütükçüler  ESID (European Society for Immunodeficiencies) 2010  kongresine başkan seçilmiş ve 2008-2012 yılları arasında ESID Board’una girmeye hak kazanmıştır.

 

 

İki yılda bir yapılan ve alanında dünyadaki en büyük kongre olan bu kongreyi Dr. Kütükçüler 7-10.10.2010 tarihlerinde Istanbul’da kongre başkanı olarak gerçekleştirmiştir. İki büyük uluslararası araştırma projesini (Harvard Medical School, Boston E-RARE (Neutronet) (Fransa-Almanya-Belçika) koordinatör olarak tamamlamış ve elde edilen çok önemli bulguları araştırma olarak yayınlamıştır. 2018 yılında Turkish Time’ın uluslararası indekslere ve verilere dayanarak hazırladığı TIP BİLİMİNE YÖN VEREN 100 TÜRK araştırması kitap olarak yayınlanmış ve Prof. Dr. Necil Kütükçüler bu listeye 53. Sıradan girmiştir. (http://www.turkishtimedergi.com/saglik/tip-bilimine-yon-veren-100-turk/5/). Bu liste dünyadaki tüm gelişmiş ülkelerde ve Türkiyede görev yapmakta olan her branşdan tüm Türk doktorları kapsamaktadır ve bu kişilerin 29 tanesi yurtdışında çalışmaktadır. İzmir ilinden Ege Üniversitesinden Dr Kütükçüler bir tanesi olmak üzere sadece iki hekim bu listeye girebilmiştir.

Prof.Dr.Necil Kütükçülerin Ekim 2018 tarihi itibarıyla 177 tanesi uluslararası dergilerde olmak üzere toplam 292 adet araştırması yayınlanmıştır. Bu araştırmalarına yine Ekim 2018 tarihine kadar 3350 adet atıf yapılmıştır. Kendisi Yurt içi ve yurt dışındaki kongrelerde toplam 318 adet bildiri sunmuştur. Ulusal ve uluslararası toplantılarda 70 adet konferans vermiş olan Prof.Dr.Necil Kütükçüler 10 adet yurtiçi ve yurtdışı kitapta bölüm yazarlığı yapmıştır.

           

Dr. Kütükçüler evli ve 2 çocuk babasıdır.

Soru: Sağlıklı çocuk beslenmesinde ek gıdalara ne zaman geçilmelidir?

Mümkünse 6 ay, değilse en az 4 ay anne sütü verilmelidir. Hiçbir gıdanın veya mamanın anne sütünden üstün olmadığı unutulmamalıdır. Anne sütüne ek olarak başlanacak olan yoğurt, muhallebi, çorbalar ve meyve pürelerinin ne zaman ve ne kadar kullanılacağı konusunda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı hekiminizden bilgi alın. Unutulmamalıdır ki çocuğunuzun yeterli beslendiğinin en iyi göstergesi ağırlığıdır. Bebekler 5 aylık iken doğum kilosunun 2 misli, 1 yaşında iken 3 misli olmalıdırlar.